Näyttely: Aina mielessäni – välähdyksiä työn ja läheishoivan yhteensovittamisesta

Start date: 01.10.2024
End date: 31.10.2024
All-day event
Location: Pasilan kirjasto, Kellosilta 9, Helsinki

Pasilan kirjastossa lokakuun ajan esillä oleva Aina mielessäni -taidenäyttely avaa työssäkäyvien läheisestään huolehtivien tunteita ja ajatuksia tarinan ja kuvien muodossa.

Joka kolmas työikäinen huolehtii läheisestään ja vastuu läheisen hoidosta tulee lähivuosina vain kasvamaan. Kuinka me voisimme pitää huolta niistä, jotka huolehtivat toisista?

Aina mielessäni – välähdyksiä työn ja läheishoivan yhteensovittamisesta -taidenäyttelyn lähtökohtana on tehdä näkyväksi läheishoivan ja työelämän ristipainetta. Näyttely lähestyy työelämän ja hoivan yhteensovittamisen kysymyksiä taiteen keinoin ja johdattelee katsojaa pohtimaan ilmiön monimuotoisuutta.

Näyttelyssä seitsemän läheishoivaajaa tuo omien tarinoidensa ja kuvien kautta näkyväksi erilaisia hoivasuhteita ja niihin liittyviä tunteita. Valokuvat on ottanut Paula Artes.

Näyttely toteutetaan 1.-31.10.2024 Pasilan kirjastossa, Kellosilta 9, Helsinki.

Lisätiedot:

Vilma Kivimäki, hanketyöntekijä Maria Akatemia
vilma.kivimaki@maria-akatemia.fi
p. 040 736 5389

Aina mielessäni -taidenäyttely on osa Läheisenä työelämässä -hankkeen toimintaa. Hanke on Maria Akatemian koordinoima ja Miina Sillanpään Säätiön kanssa toteutettava yhteishanke, joka tarjoaa maksutonta tukea 40–65-vuotiaille työssäkäyville läheishoivaajille. Lisää tietoa Läheisenä työelämässä -hankkeesta: www.mariaakatemia.fi/laheisena

”Tietyissä hetkissä muistelen vaaria ja anoppiani ja mielessäni kuiskaan heille: näettekö, minä kannan teitä edelleen mukanani – minä pärjään kyllä”.